IMG 8227klein

SMEEDAVONTUREN

deze smeden

gingen u voor.....

 IMG 2973

Rick en Earl

Medio januari 2023 heb ik samen met 1 andere Nederlander (Earl) en 2 Duitsers (Sam en Marcel) de cursus messensmeden gevolgd bij Gerwin. Wat een fantastisch mooie ervaring!! Echt een aanrader. Onder de enthousiaste en kundige begeleiding van de smid werd een mooi 200 laags damastmes met houten handvat en een haardvuur deuvel gemaakt. Dit alles op een landelijke locatie in een goed uitgeruste werkplaats en een hele ongedwongen en relaxte sfeer. Ik wil Gerwin en Nicole bedanken voor de goede zorgen, en niet te vergeten de heerlijke lunch.

Groeten, Rick

Een weekend in de schuur van de smid, met als resultaat een serieus mes waar je trots op mag zijn. Dit is de korte samenvatting van een tweedaagse workshop, waarbij we intensief hebben gewerkt met vuur, hitte, ijzer, hout en zware machines. De complete beleving valt echter niet te vangen in een klein stukje tekst, maar dat we gastvrij zijn ontvangen in de werkplaats mag er zeker bij vermeld worden.

Gerwin is een zeer ervaren vakman met passie en geduld; hij neemt je mee door alle stappen van het proces. Hij laat je los waar het kan en pakt over waar het moet. Het heeft mij geholpen om een richting op te gaan, waarvan ik al heel lang wist dat ik dat leuk zou vinden. Mijn kennismaking met het messen maken smaakt daarom naar meer. Ik kom zeker nog eens terug om de kneepjes van het vak van de meester te leren.

Gr Earl Ketting Olivier

deze smeden

gingen u voor.....

 IMG 1303

Lou & Tobie

Wir haben im Juni 2022 am Damastmesser-Schmiedekurs bei Gerwin teilgenommen. Schon nach der Ankunft an der Schmiede waren wir total begeistert. Gerwin hat uns herzlich empfangen und innerhalb von zwei Tagen haben wir ein tolles Messer geschmiedet.

deze smeden

gingen u voor.....

 Team

Walter

Der Aufenthalt sowie der Kurs war wirklich ein unvergessliches Erlebnis. Ursprünglich war es nur eine Einladung für meinen Bruder zum 40igsten Geburtstag aber ich fand das man solch ein Event am besten mit seinen besten Freunden macht. Deswegen sind wir zu viert gekommen.

Schon die Anfahrt zu eurem einmaligen Hof war vielversprechend. Mitten in der Natur umgeben von einem kleinen „Waldstück“ konnten wir im Zelt und MiniCamper bei euch auf dem Grundstück unsere Abende nach gemachter Arbeit Genießen.